Сезон шест на „Имението Даунтън“ – последен

Булевард

28-03-2015, 18:51

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Петте сезона са гледани от близо 11 милиона зрители

Шестият сезон на популярния по цял свят тв сериал „Имението Даунтън“, който ще се реализира тази година, ще бъде последен, съобщи „Холивуд Рипортър“, позовавайки се на създателите на поредицата от Carnival Films и телевизия ITV, излъчваща епизодите във Великобритания.

Изпълнителният  директор на Carnival и главен продуцент на шоуто Гарет Ним заяви:

“Милиони хора по света в последните пет години следяха живота на семейство Кроули и техните слуги. За всеки сериал настъпва момент, когато той стига до своя край и „Имението Даунтън“ не е изключение. Ние искаме да затворим вратите на абатството, когато сюжетните линии се съберат и филмът все още носи наслада на почитателите си. Можем да обещаем, че в последния сезон ще има достатъчно драми и интриги, но ще бъде добавено и предусещането как и къде всичко ще приключи“, повдига завесата той.

Сценаристът на поредицата  Джулиан Фелоуз коментира: "Питали са ни дали сме знаели какво ще се случи, когато сме започвали снимките на първите серии. Ние, естествено, отговаряхме, че не сме имали грам понятие. Не мога дори да обясня защо сериалът оказва такова въздействие върху зрители с всевъзможни националности, възрасти и интереси. Благодарни сме, че успяхме да придобием такъв уникален опит. Подозирам, че сериалът ще остане върхово постижение в кариерите на повечето от нас. Приемам това за щастие и чест“, коментира Фелоуз.

"Имението Даунтън" стана най-високорейтинговата драма в британските тв канали за последните десет години. Излезлите досега пет сезона са гледани от близо 11 милиона зрители. Сериалът е носител на 11 награди "Еми", по 3 "Златен глобус" и БАФТА, както и на още множество отличия.