С по-ниска скорост по "Тракия" заради лош асфалт

Животът

29-03-2015, 11:18

Снимка:

Пловдивутре/архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 1 април в някои участъци около Пловдив ще се движим с 90 км/ч

Oт 1 април разрешената скорост в някои участъци от автомагистрала „Тракия“ става 90 км/ч., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Ограничението е не заради започващи ремонти, а заради лошото състояние на настилката край Пловдив, за ремонта на която няма пари.

Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралата, които не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани, обясняват от АПИ.

Ограничението по АМ "Тракия" ще бъде въведено за участъците от км 119+760 до км 133+112 на територията на област Пловдив. В тези отсечки ще бъде поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение - В26 „Забранено е движението със скорост по-висока от посочената“, а именно не повече от 90 км/ч. Знаците за ограничение на скоростта ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до 13 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички автомагистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.