Фетел: Помня, когато Шуми побеждаваше с Ферари, сега го правя аз

"Има страхотна атмосфера в тима и съм горд от това, което постигнахме днес"

Себастиан Фетел очаквано бе изключително щастлив след първата си победа във Формула 1 с Ферари. Четирикратният световен шампион стигна до успеха в Гран при на Майлайзия изпреварвайки пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг с безупречна тактика. Той спря само два пъти в бокса, докато двамата му конкуренти направиха това по три пъти и в края на състезанието не можаха да го достигнат.

 

„Горд съм, спечелихме напълно честно и съм много развълнуван в момента. От много време не съм бил на най-високото място на подиума, а освен това ми се случва за първи път с Ферари. Този болид е много добър и целият екип бе феноменален”, бяха първите думи на германеца „Спомням си, когато за първи път отворих вратата в Маранело. Беше като сбъдната мечта. Последният път, когато бях там преди този, си спомням, че гледах през оградата на видя Михаел Шумахер. Той тогава караше за Ферари. Сега аз карам тази червена кола и е невероятно. Има страхотна атмосфера в тима и съм горд от това, което постигнахме днес."

 

"Надявам се, че можем да станем шампиони. Победихме Мерцедес честно. Затова сме тук и това е нашата цел. Днес обаче трябва да се насладим на успеха, има много път да извървим. Но днес това не ме вълнува, искам да се насладя на победата и после ще му мислим”, каза още Фетел.