Добро утро, София

Животът

30-03-2015, 06:15

Снимка:

flickr.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

По небето на София вече личи, че днес ще бъдем щастливи!

Добро утро в предпоследния ден на март. Вярваме, че през почивните дни сте "презаредили" и посрещате утрото и новата седмица с повече сили, вяра и настроение.
Само след два дни ще посрещнем и новия месец – април, който всички се надяваме да бъде по-топъл и по – пролетен.
Екипът на Sofiautre ви поздравява с песен и ви пожелава успешна седмица!

А сега започнете деня си добре информирани, така ще сте "едни гърди" пред другите.

ВРЕМЕТО
Слънцето най-после ще се покаже и ще ни се усмихне с температури до 15 градуса, обещават синоптиците.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
В София слънцето ще изгрее в 7.13 часа и ще залезе в 19.51 часа. Продължителността на деня е 12 часа и 39 минути.

БЕЗ ТОК
В 13 столични квартала е предвидено прекъсване на електрозахранването. Ето кои са те.

НА СУХО
Без вода днес ще са два района на столицата – „Карпузица“ и „Кремиковци“.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА?
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе среща на „Дондуков” 2 с председателя на парламента на Хърватия Йосип Леко, който ще бъде на официално посещение в България.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще посрещне в 9.40 председателя на Хърватския Сабор Йосип Леко пред паметника на „Незнайния воин”, където ще поднесе венец. От 10.00 часа Цачева ще проведе среща с Леко в парламента.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще откриe официално в 11 часа Център за настаняване от семеен тип в столичния район „Надежда“. Центърът е изграден по проект „Изграждане на социална инфраструктура в подкрепа на деинституционализация на социални институции, предлагащо услуги за деца в риск на територията на Столична община“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г.
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще участва от 10.30 в залесяване на опожарена гора край село Локорско. През август 2013 г. при пожар са засегнати над 460 дка гора и 102 дка горски поляни. През миналата година са залесени 16 дка, а през настоящата е предвидено залесяването на 144 дка с 65 600 броя фиданки.
Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще участва в 10 часа в пресконференция на тема „Насилието в училище”, която ще се проведе в сградата на министерството.
Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе закрито заседание, на което ще решава за вливането на "Овергаз Изток" АД, „Овергаз Юг” АД, "Овергаз Запад" АД и "Овергаз Север" в търговското дружество на "Софиягаз" ЕАД.
Кръгла маса на тема: „Проблеми на интеграцията на лицата с увреждания в България” ще се проведе от 10 часа в зала „Изток” на Народното събрание. Организатор е народната представителка от ПГ на Патриотичен фронт д-р Султанка Петрова. Участие в дискусията са потвърдили представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Министерство на правосъдието, Омбудсманът и над 15 неправителствени организации. В рамките на 3 часа участниците ще развият вижданията си по 5 основни теми, имащи пряко отношение към лечението, бита и реализацията на хората с увреждания, на които обществото и държавата все още са в дълг.
Публичен дебат на тема „Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС (TTIP): За или Против?” ще се състои от 10.00 часа в Дома на Европа на ул. „Г.С.Раковски” 124.
Изложба-живопис на възпитаниците на Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ ще бъде открита в 10 часа в Съдебната палата.
Асоциацията на пострадалите от КТБ ще даде пресконференция за скандала около банката от 11.00 часа в БТА.
Съветът по иновациите и развитието на технологиите при БТПП ще представи на кръгла маса иновативните проекти „Платформа иновационна борса” и „Център за технологичен трансфер. Събитието започва в 15 часа.
Детско великденско ателие – днес е последният ден на организирания от Музея за история на София детско ателие за изработване на великденска декорация. То ще се провежда в сградата на Музея на пл. „Бански“ № 1. Заниманията започват на всеки кръгъл час: 11:00, 12:00, 13:00 и 14:00 часа. В Ателието децата ще научат за традициите, свързани с Великден. Индивидуалната цената за обучение и работа във Великденското ателие е 5 лв. Децата ще разполагат с безплатни допълнителни материали, за да развихрят въображението си и да изработят декорации по свой вкус, които да занесат у дома. За участие във Великденското ателие 2015 е необходимо предварително записване.

ХОРОСКОП

Какво ни вещаят Вселената и звездите за новата седмица? Всеки човек, с когото съдбата ни срещне, вероятно ще повлияе на бъдещето ни. Прочетете повече в хороскопа на нашия астролог Елена Пенчева.