Екокултура за децата в региона от парк "Странджа"

Животът

30-03-2015, 08:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Интерактивна карта събира всички обекти в Странджа

Кампанията се провежда съвместно с Инспектората по образованието в Бургас

Дирекцията на природен парк „Странджа“ стартира образователна кампания за природата. Целта на инициативата е да се повиши екологичната култура на децата, да се обогатят техните познания за околната среда и естествените природни процеси, както и да се подобри връзката „човек (дете) – природа“.
Кампанията се изразява в провеждане на тематични теоретични и практични занятия, посветени на природата като цяло или на отделни природни компоненти. Занятията ще бъдат под формата на лекции, презентации, прожекции, срещи, занимателни игри, залесявания, почиствания, походи и т. н. и ще се организират на закрито или на открито съвместно с училищните ръководства и РИО – Бургас.
Основен момент на цялата кампания е, че тематичните занятия ще бъдат водени от експерти, работещи в професионални направления, свързани пряко или косвено с проучването, опазването или стопанисването на природните ресурси. Това е важно, за да се гарантира предоставянето на актуална, изчерпателна и завладяваща информация на обучаваните деца, а също така и да се осигури пряк контакт между съответните институции и обществото.