Сградата на район "Северен" трябва да е готова до 3 месеца

Мисия Пловдив

30-03-2015, 11:24

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Общината спечели делото срещу "Заводски строежи"

Пловдивската община спечели дело във Върховия касационен съд срещу "Заводски строежи". Фирмата е осъдена в срок до три месеца да довърши и предаде сградата за кметство на район "Северен". Сагата е от 2001 г., когато администрацията на бившия кмет Иван Чомаков сключва договор със строителната компания, припомня "24 часа".

Тогава на "Заводски строежи" са отстъпени 951 кв. метра общински терен на ъгъла на бул. "Дунав" и "Цар Борис Трети Обединител" срещу изискването да предостави до 2006 г. първите два партерни етажи на район "Северен" с площ от 600 кв. метра. Сградата е вдигната, но стои недовършена. От няколко години тя е изоставена и по нея нищо не се работи. През 2008 г. фирмата поиска споразумение. "Ако не изпълни решението на ВКС, ще търсим обезщетение", заяви шефът на правната дирекция в общината Илиан Иванов.

Единствено кметството на "Северен" продължава да се помещава в дървени бараки. Администрациите на "Тракия", "Западен" и "Южен" работят в луксозни сгради. "Централен" работи в хубава сграда, а за район "Източен" се преустройва хотелът на Ванко 1.