Футболисти душат и ритат съдия в Нови Пазар

Спорт

30-03-2015, 12:24

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Геша: На такъв селски мач скоро не бях присъствал

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша коментира успеха на неговият тим над Ботев с 1:0 в Нови Пазар. Според него футболът в срещата е останал на заден план.

"На такъв селски мач скоро не бях присъствал. След 20-ата минута играта често бе спирана заради разправии и караници. Вината е на домакините, които ритаха, блъскаха и удряха нашите играчи. Те си позволиха дори да душат и ритат младия съдия Борислав Попов от Русе", заяви Геша. Последният смята, че реферът е спестил още 3-4 червени картона на новопазарци.

"В началото на второто полувреме той изгони нашия Пламен Александров и техен играч, след като Пламен бе блъснат и удрян с юмрук. След това обаче арбитърът не посмя да изгони други техни футболисти за очевадни провинения. Момчето е младо обаче и аз го разбирам. Бе поставено под натиск и по едно време взе да свири това, което те искат. В крайна смета изкара мача, но не бива да забравяме, че футболът не е корида, а е създаден за радост и удоволствие на хората", допълни Иванов.

Той не може да си обясни защо ботевци били толкова свирепи и постоянно минавали границата на грубостта. "Техен играч е казал на наш:
"Извинявай, но трябва да те ритам, защото ще ме обвинят, че не сме се хвърляли." Всичко това е жалко, най-малко защото в Ботев има 3-ма/4-ма футболисти, които умеят да играят футбол. Но пък от друга страна аз видях моя отбор в такава светлина – издържахме на грубостите и при такива ненормални условия за футбол, показахме характер. Жалко, че не вкарахме още 2-3 гола до 20-ата минута, за да убием окончателно интригата и предотвратим ексцесиите, до които се стигна", завърши Геша.

Гола за балчиклии отбеляза Мирослав Начев в 3-ата минута, а победата е осма поред за Черноморец.