Китайска делегация огледа "града, който задължително трябва да посетите"

Мисия Пловдив

30-03-2015, 16:20

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив в топ 6 на света

Целта на визитата е да се обсъдят възможностите за сътрудничество между България и Китай

Делегация на Националната туристическа администрация на Китай CNTA посети Пловдив. Заместник-кметът Стефан Стоянов разходи гостите по пешеходната зона и им показа Римския стадион, Античния театър и Стария град.

Китайците останаха възхитени от Пловдив и изразиха увереност, че градът в най-близко бъдеще ще бъде водеща дестинация, посещавана от много китайски туристи, съобщиха от Общината.

Целта на посещението беше да се обсъдят възможностите за сътрудничество между България и Китай в контекста на Меморандума за разбирателство между страните от Централна и Източна Европа, чийто фокус е осъществяване на съвместни активности и промотирането на страните като привлекателна туристическа дестинация за китайския пазар. Визитата на високопоставените китайски гости в Пловдив бе инициирана и ръководена от г-н Ли Дзиндзао - председател на Националната туристическа администрация на Китай, ползващ се с ранк на министър на туризма.

Сред официалните лица бяха генералният директор на департамента по Маркетинг и международно сътрудничество към Националната туристическа администрация на Китай, директорът на дирекция "Международни отношения" към Националната туристическа администрация на Китай, директорът на Генералната администрация в Националната туристическа администрация на Китай и др. От страна на Китайското посолство в България присъстваха Н. Пр. Уей Дзинхуа и г-н Ин Яли - съветник по културните въпроси.

През миналата година Пловдив попадна сред десетте града в света, които задължително трябва да посетите през 2015 година според най-големия пътеводител Lounley Planet. През юни тази година градът ще бъде домакин на INDEX 2015 – най-голямото професионално събитие за туризъм през годината, което ще се проведе за първи път в Източна Европа, припомнят още Община Пловдив.