Кметът Николова участва в срещата "Жените за мир"

Община град Добрич е получила специална грамота за участието

Кметът на Добрич Детелина Николова е единственият български кмет, участвал в „Среща на жените кметове 2015“ в Истанбул, провела се през уикенда.

Във форума са взели участие жени, които работят в администрациите в своите страни и градове. Във форума са участвали жени от  България, Македония, Сирия, Ирак, Франция, Индия и др.  Николова е имала възможност да се срещне с много жени, родени в България и живеещи в момента в Турция. По думите на кмета, наши сънародници, изселници в Турция, развиват изключително родолюбива дейност през годините и това тя е видяла на място по време на срещите и разговорите в рамките на международната конференция.

Във форума са взели участие повече от 100 жени кметове от 5 континента и повече от 20 държави. Водещата тема на дискусиите е била връзката между градовете и жените. Форумът е бил надпартиен и е имало лектори от различни партии.

В рамките на срещата, с цел социална интеграция на групи в неравностойно положение, на сцена е бил представен фолклорен концерт с участието на 1000 жени.

Кметът Николова съобщи днес, че в края на самата конференция е подписана декларация, подготвена от 20 млади жени от Авджилар, предимно студентки в института, който е бил домакин на форума. Община град Добрич е получила специална грамота за участието на нейния кмет в срещата.