Нефтохимик удари Добруджа, пети мач определя финалиста

С тази победа бургазлии изравниха серията 2:2, решителният мач ще се играе в зала "Добротица" в Добрич

Нефтохимик 2010 надигра тима на Добруджа 07 с 3:1(20:25, 25:20, 25:23, 28:26) гейма, в четвърта полуфинална среща между двата отбора от плейофната фаза на Суперлигата. Срещата се игра в Спортния комплекс в Правец. С тази победа Нефтохимик 2010 изравни серията 2:2 и ще се играе пети решителен мач в зала "Добротица" в Добрич, съобщава bgvolleyball.com.

Волейболистите на Добруджа 07 започнаха по-концентрирано срещата и след два аса на Коце Стойков стигнаха до комфортна преднина до първото техническо прекъсване 8:5. След почивката ас на Симеон Александров и атака в аут на Петър Христов увеличиха разликата на 10:5. Гостите продължиха да са по-активният отбор и след ас на Димитър Маринков дойде и второто техническо прекъсване при резултат 16:9. Добре насоченият начален удар на гостите, в комбинация с лошото посрещане на бургазлии доведоха до гейм аванс за Добруджа 07 след 25:20 в първата част.

След загубения първи гейм, волейболистите на Нефтохимик 2010 излязоха на игрището много по-амбицирани да покажат, че не случайно са достигнали до тази фаза. Добрата блокада и няколкото атаки през центъра дадоха аванс на домакините от 8:6 по време на първата техническа почивка. Разликата нарасна на цели четири точки 12:8, което принуди старши треньорът на гостите да вземе първата си почивка във втория гейм. След грешка на Симеон Александров от сервис, дойде и второто техническо прекъсване при резултат 16:11 за Нефтохимик. В опита си да се върнат в гейма, играчите на Добруджа допуснаха много грешки от начален удар и след сервис в аут на Симеон Александров, Нефтохимик изравни резултата в геймовете 1:1 след 25:20 във втория гейм.

Двата отбора продължиха надлъгването си и в третия гейм. Първото по-сериозно откъсване дойде след неуспешен опит за пусната топка от страна на Иван Станев и след блокада, Добруджа 07 поведе с 9:6. Бургаските волейболисти реагираха много бързо и след две успешни атаки на Петър Христов равенството бе възстановено 10:10. Атака на Венцислав Рагин даде предимство от една точка на Добруджа 16:15 при второто техническо прекъсване. Два аса на Петър Христов и грешка на Георги Манчев дадоха аванс в геймовете на Нефтохимик 2:1 след 25:23 в третата част.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Волейболистите на Добруджа 07 спечелиха много комфортен аванс от 6:1 още в началото на четвъртия гейм, но успяха да задържат само част от своята преднина до първото техническо прекъсване 8:5. От аванса на Добруджа остана едва една точка 16:15 до второто техническо прекъсване. Много добре пласиран сервис на Костадин Николов и успешна атака на диагонала Петър Христов изведоха Нефтохимик 2010 за пръв път в гейма напред в резултата 18:17. В заключителните минути, в герой за Нефтохимик 2010 се превърна Петър Христов и след две негови атаки, геймът бе затворен с 28:26, а с това и мача с 3:1 гейма.