Томов успокои: Лиценз ще има

Главният акционер на ЦСКА говори, след като бе забелязан пред офисите на Гриша Ганчев

Александър Томов отрече да води преговори с Гриша Ганчев за финансова помощ или дори продажба на ЦСКА и опита да успокои феновете на отбора, че лиценз ще бъде получен.

След като бе забелязан пред офиса на компанията на Ганчев „Литекс комерс”, Томов говори пред БТВ.

„Няма нищо подобно, нищо, което да засяга ЦСКА и нищо, което да обвързва г-н Ганчев с ЦСКА.

Смятам, че с лиценза проблеми няма да има. Култивирахме достатъчно средства да го платим. Направихме три големи неща в последните пет дни. Платихме заплатите в извънредни обстоятелства, с имоти на ЦСКА покрихме нужното към НАП и имаме време да върнем четирите милиона, които са планирани за тази година.

Не крия, че е трудно да се справим със съвпадението между лиценз, заплати, НАП и връщане на заема към Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Това, което мога да кажа на „армейците“ е, че могат да бъдат спокойни. Лиценз ще има, поне докато аз нося отговорност. Ако някой друг иска да поеме мажоритарния пакет, трябва да плаща. За мен лицензът е приоритет пред всичко, тъй като евентуалните нови инвеститори трябва да вземат нормален клуб.

Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА и на феновете, които помогнаха с огромна сума. Всичко това е трогателно и показва, че „армейският“ клуб има своята сила и своето бъдеще. Надяваме се, че след провала на преговорите през миналата седмица, сега може да стигнем до положително решение.

Аз съм осигурил средства не само за лиценза. Смятам, че сме близо и до получаване на средства за успешно завършване на този сезон.

Движим се към две неща – от няколко месеца имаме работа с голям генерален спонсор, който е външен. Говорим за голяма компания, но колегите искат да видят дали ще се класираме за евротурнирите. Колкото до вътрешни споснори – ще ние е по-трудно, защото говорим за по-малки компании.
Можем да платим за лиценза. Това, което най-много ме е ядоса и бях по-остър към колегите е, че се отказаха в последния момент. Не може преди 10 дни да казват, че влизат в клуба и да се откажат накрая. Ако ще влизат в клуба, няма проблеми. Аз пак ще помагам. Ако няма да влизат, ги моля да ни дадат отсрочка и ще се получат парите.
Феновете трябва да получат акции, но преди това да се случи, трябва да се осигури финансирането на клуба. Стойчо Младенов ще се върне в клуба, но не като треньор. Той ми заяви, че ще се върне и дори ще работи без пари до лятото. Това е човек, който е стълб в ЦСКА. Не е редно да бъде изкарван такъв сребролюбец. Той е човек с авторитет, който е работил за много повече пари, например в Египет, не може просто да дойде без пари“, коментира Томов пред БТВ.