Педофил и хомофоб сключиха брак в затвора

Това е първия еднополов брачен съюз сключен в британски затвор

На 27 март във Великобритания бе сключен първия еднополов брак в затвора,  омъжили са  се двама убийци - 40-годишният Михаил Галатинов и 31-годишният Марк Гудуин, осъдени на доживотен затвор, съобщава Дейли Мейл.

Сватбената церемония се е състояла в центъра за посетители в затвора Фул Сътън в Йоркшир. Въпреки брака, двойката ще излежават присъдите си в различни килии. Галатинов е признат за виновен през 1997 г. за убийството на 28-годишния Адриан Камински, с който се е запознал в Интернет и след това хладнокръвно и много жестоко е убил с умисъл.

Галатинов вече е осъждан за педофилия в момента на убийството е трябвало да бъде под полицейско наблюдение.

Според присъдата, извършителят има право на помилване - той може да подаде молба, след като излежи 20 години от наказанието.

Гудуин попаднал в затвора десет години по-късно, през 2007 когато е бил на 23 г.. Той е признат виновен за убийството на мъж, въз основа на омраза и ненавист към гейовете. Той трябва да прекара в затвора на най-малко 18 години, а след това да може да кандидатстват за условно предсрочно освобождаване. Той е бил глава на банда, която обикаляла улиците и пребивала срещнатите хомосексуални граждани в Блекпул.

Повече подробности за сватбата не се съобщават.

Зоната за посетители в затвора, където се е състояла брачната церемония.