Добро утро, София

Животът

31-03-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Да изпратим последните часове на месец март с усмивка

Добро утро в последния ден на месец март. Нека изживеем този вторник подобаващо. От утре ни очаква нов месец, с нови преживявания, нови предизвикателства, нови надежди.

Капризният месец на Баба Марта вече си отива и от утре времето няма да има оправдание да бъде мразовито, мокро, още по-малко снежно, така както ни се случи през март. Разбира се пролетният полъх очакваме още днес.
Запознайте се с всичко по-важно за днешния ден в София и бъдете „една идея“ пред другите.

Спорен вторник от екипа на Sofiautre

ВРЕМЕТО
Синоптиците са на едно мнение с екипа ни и обещават слънчев ден. Какви ще са температурите прочетете тук.
СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
Днес слънцето изгрява в 07.11 часа и ще залезе в 19.51 ч. Денят ще продължи 12 часа и 39 минути. Луната е в полупълна фаза и в знака на Лъв.
НА СУХО
София е голяма, с много райони. В 11 от тях днес нямаа да има вода. Къде точно - вижте.
БЕЗ ТОК
Ако вода няма да има в 11 столични района, без електричество районите ще са още повече – 15. Най-потърпевши ще са „Панчарево“ и „Кремиковци“. По-подробна информация можете да намерите тук.

ПРЕДСТОЯЩО
10.30 часа - в зала „Запад“ на Народното събрание ПП АБВ организира открита дискусия, посветена на съдебната реформа. Поканени за участие са Главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на правосъдието Христо Иванов, председателят на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев, членовете на ВСС, ръководството на Правната комисия в НС, научни работници и други. В дускусията участие ще вземе и ПГ на АБВ.
10.30 часа – в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната министър Николай Ненчев ще награди екипите от въоръжените сили, отличили се в спасителните операции по време на обилните снеговалежи през март. Награди ще получат 38 военнослужещи и цивилни служители от екипажите на вертолетите „Кугър“ от състава на 24-та авиобаза Крумово, както и от военно формирование 28 330 – Смолян и Военната болница в Пловдив, които участваха в помощ на населението в Родопите.
Наградените ще бъдат поздравени и от началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.
11.00 часа - министърът на културата Вежди Рашидов ще награди с парични награди и с почетни грамоти за високите им постижения в областта на музикално - изпълнителското изкуство големите български изпълнители Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров - едни от емблематичните и много обичани звезди на българската естрада. Певците от легендарното вокално трио “Бо-Бо-Бо” Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров ще получат почетните отличия и паричните си награди на церемония в зала “Колегиум” на Министерството на културата.
14.00 часа - в НДК ще се състои церемонията по връчване на годишните награди „Най-добрият град за живеене в България” за 2014 г.
На церемонията ще присъстват президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на младежта и спота Красен Кралев, главният архитект на София арх. Петър Диков и кметовете на наградените градове.
14.45 - ръководството на ДПС ще даде пресконференция в пресентъра на Централния съвет на партията.
15.00 часа – в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на
Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП)
на тема „Ресурсът на България – за България“. Състояние на браншовете „Дървообработване” и „Мебелно производство” - статистическите показатели;
снабдяване със суровина – предизвикателства и проблеми пред мебелните производители; резултати от анкетно проучване на Камарата по отношение на износа на дървесина ще бъдат основните акценти по време на конференцията.
КУЛТУРЕН АФИШ
Ако ви се ходи на театър и все не ви остава време, можете да реализирате идеята си днес. Ето какво предлагат столичните театри довечера.