В Локо Пловдив търсят спешно пари

Спорт

31-03-2015, 10:52

Снимка:

LAP.bg

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

"Смърфовете" дължат 1.6 млн. лева към НАП

Финансовото положение на Локомотив (Пловдив) е много тежко. Това обявиха шефовете на клуба на днешната си среща с феновете. В клуба не са плащани осигуровки от месец октомври. Беше изнесена информация, че Локомотив има 1,6 милиона лева задължения към НАП. Пловдивският отбор се нуждае спешно от 35 хиляди лева, с които да излати заплатите на футболистите за два месеца.

 

Община Пловдив е отказала да закупи 10 хиляди билета за мачове на тима, докато „черно-белите“ не започнат да се разплащат с НАП. Спонсорът Профилинк пък осигурява в момента единствените свежи пари в клуба – по 10 хиляди лева на месец.

 

Членът на управата адвокат Диан Колев разкри, че Веселин Марешки е опростил дълга на клуба към него от около 2 милиона лева. Тези пари аптекарският бос беше оформил като заем, която е дал на клуба, когато беше негов спонсор преди три години. Ръководството на Локомотив ще подаде документи за лиценз за „А“ група във вторник.

 

„Черно-белите“ привърженици, които участват в срещата решиха да отделят свои средства, за да може любимците им да завършат сезона. За това те ще агитират и други фенове на отбора. Шефовете на клуба не скриха, че са разочаровани от слабото посещение на домакинските мачове на тима.