Акция на полицията за колани започва в Стара Загора

Крими

31-03-2015, 14:42

Снимка:

Архив/news.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Ще бъдат глобявани и пешеходци за неправилно пресичане

Специализирани полицейски операции за използването на колани в автомобилите и за неправилно пресичане от страна на пешеходците, започват в общините в област Стара Загора. Ще бъдат проверяване и районите на училищата за това дали там са осигурени безопасни условия за пресичане.

Това стана ясно днес по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, чийто председател е областният управител инж. Набелязаните мерки са част от Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението, която тази година ще е от 4 до 10 май и ще премине под мотото „Спаси живота на децата”.

Всяка от 11-те общини от областта представи календар за събитията, които ще проведе в рамките на глобалната седмица. Беседи, викторини, конкурси, състезания, посветени на безопасността на децата на пътя, са част от инициативите, които са залегнали в програмите.

„Пътна полиция” също предвижда серия от мероприятия, посветени на Третата глобална седмица. Сред тях са беседи в училища и детски градини от областта. По-големите ученици ще бъдат запознати с Декларацията на децата за безопасно движение по пътищата, а най-малките – със сигналите на светофара и правилата за пресичане на улицата.