Пловдив е най-добрият бизнес град в България (Снимки)

Мисия Пловдив

31-03-2015, 16:14

Снимка:

© Plovdivutre.bg

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Асеновград получи титлата за най-красив град, Хисаря пък е най-зеленият

Пловдив спечели титлата бизнес град на България за 2014-та година и е най-добър град за живеене според читателите на вестник „24 часа“ в осмата поред национална класация организирана от Дарик радио и националния ежедневник.

Наградата на кмета на Пловдив Иван Тотев връчи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. В категорията бизнес град Пловдив спечели най-много точки в сравние с останалите градове в страната по няколко критерия – стратегически разположение и удобна инфраструктура, изключително добре работеща администрация (по думите на министър Павлова) и възможности за обучение и подготовка на квалифицирани кадри.

„Пловдив наистина е един специален град, той е докоснат от съдбата. Това, в което се фокусирахме през последните години е бизнес развитието, защото не може да искаш да бъдеш най-добрия град за живеене, ако няма работа, работни места и хора, които да се чувстват успели в своя бизнес”, заяви Тотев при получаване на приза.

Асеновград пък получи титлата за най-красив град в България за 2014- а, а град Хисаря бе обявен за най-зелен град през миналата годината, заради устойчиво развитие, екологична инфраструктура и опазване на минералните води.