Кои пoстановки можем да гледаме в сряда

Афиш

31-03-2015, 17:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Театър-едно добро решение за вторник вечер

Предлагаме ви най-доброто от столичните театри

В случай, че обичате да ходите на театър знаете, че за това приятно занимание няма ден и час. Благодарение на интересните програми на столичните театри, всеки ден от седмицата е подходящ. Ето и нашите предложения за първия ден от месец април.

В голямата сцена на Народен театър “Иван Вазов” от 19.00 часа можете да видите “Каквато ти ме искаш” на Луиджи Пирандело. Теди Москов е режисьор, а актьорите са Снежина Петрова, Стоян Алексиев, Марин Янев, Жорета Николова, Цветан Алексиев и други.

Отново в Народния театър, но на камерната сцена, ще се играе пиесата “Аз плащам” с автор Ив Жамиак. Постановката е на Владлен Александров, а в ролите са Аня Пенчева, Йорданка Кузманова, Георги Мамалев, София Бобчева, Христо Терзиев и Михаил Петров.  В неопределената жанрово от автора комедия или трагикомедия самотният г-н Амилкар решава да си купи чувства и семейно щастие, като за целта  наема професионална актриса за съпруга, улична проститутка за дъщеря и безпаричен парижки художник за приятел… Условието е едно – никакви искрени чувства, театър в театъра…

От 19.00 часа Малък градски театър “Зад канала” ни представя “Чиста къща” на американската авторка Сара Рул с режисьор Владимир Люцканов. В ролите ще видим Пенко Господинов, Ирини Жамбонас, Светлана Янчева, Весела Бабинова и Мария Каварджикова. Спектакълът е за маските, които всеки, в търсене на себе си, избира да носи или не. Представлението поставя въпроса – дали под маската въобще съществува такава автентична същност, или сме изцяло подвластни на това къде сме очаквани, приемани и обичани.

На откритата сцена на “Сълзя и смях” можете да видите “Свалячи” на Елин Рахнев. В ролите са Малин Кръстев, Герасим Георгиев- Геро и Мариела Топалова. Постановката може да бъде гледана от 19.00 часа. Жанрът е комедия – „смях през сълзи“. Пиесата е своеобразно продължение на спектакъла „Фенове“, а историята разказва за живота и перипетиите на двама странични съдии от „Б“ футболна група - най-общо представлява метафора на живота на хората от „А“ и „Б“ група.

Младежки театър “Николай Бинев” представя “Летище”  на голямата си сцена. Автор е Тена Щивичич с режисьор Владимир Люцканов. Пиесата е любовта, самотата, умората и надеждата и може да бъде гледана от 19.00 часа. В ролите са Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Койна Русева и др.

Сатиричен театър “Алеко Консантинов” ни предлага “Бурунданга” от 19.30 часа. Жорди Галсеран е автор, а постановката е на Петър Денчев. Участват Александра Сърчаджиева, Петър Лъджев и др. Бурунданга, тайнственото вещество – серумът на истината, ще ви отведе там, където не сте очаквали. В една взривоопасна смес, където любовта не е възможна, където баски терористи отвличат невинни хора и приятелството се разпада.