Русе е „Най-добрият град за живеене”

Мисия

31-03-2015, 16:44

Снимка:

© Ruseutre.bg

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе отпразнува век и половина

Броят на безработните в Русенско намалява

Ще продължим да работим с високи темпове, увери кметът Стоилов

Русе е „Най-добрият град за живеене”, според читателите на „Дарик радио”. Призът бе връчен днес лични на кмета Пламен Стоилов.

Слушателите на "Дарик" оцениха града като най-европейския български град, който е копиран от Виена. Един град, в който нямаш нужда от екскурзовод, защото той сам говори за себе си.

„Русе показа, че е град лидер. Това, което най-много ме вълнува и ми дава самочувствие и увереност е, че тази награда я спечелиха русенци. Последните четири години ние направихме много неща. Но самият факт, че русенци се обединиха около една кауза, около една идея и спечелиха, показва, че те повярваха в промяната”, заяви кметът.

Според Стоилов факта, че Русе си е върнал позицията на град лидер е изцяло заслуга на русенци. „Аз им благодаря, тази награда е за тях. Мога да ви уверя, че от тук нататък продължаваме с още по-високо темпо, по-високи цели, за да отговорим на очакванията на гражданите, бизнеса и инвеститорите. Аз съм убеден, че Русе ще има трайно място сред водещите градове”, категоричен е кметът Стоилов.

В класацията участваха 27-те областни градове у нас, които бяха оценявани по 31 критерия, сред които екологично състояние, ниво на инвестициите, раждания на глава от населението, безработица. София спечели голямата награда "Най-добър град за живеене в България 2014". София спечели голямата награда "Най-добър град за живеене в България 2014".