Бургас е „Най-добрият спортен град” (Снимки)

Мисия Бургас

31-03-2015, 17:04

Снимка:

© Burgasutre.bg

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас е част от най-голямото геймърско събитие

Даная от Приморско е „Мини Мис България 2014”

Приморско пък е „Парти градът” на България

Бургас е „Най-добрият спортен град” в България за 2014 г., според ежегодната класация на „Дарик” и „24 часа”. София пък бе избрана за най-добрият град за живеене у нас. Трикратният шампион Бургас отстъпи позицията, но взе една от престижните награди - за град с най-добра спортна инфраструктура. Наградата беше връчена лично от спортния министър Красен Кралев на кмета Димитър Николов.

„Европейската комисия удостой Бургас като европейски град на спорта за 2015 г. Това стана благодарение на усилията на администрацията и на моите съграждани. С общи усилия успяхме да създадем максимално много инфраструктура за масов спорт и най-вече за детско юношески спорт. Изградихме много басейни и физкултурни салони, които са най-вече за учениците на нашия град”, заяви кметът Николов.

Инициативата е на „Дарик радио” и вестник „24 часа”. Тя се провежда за осма поредна година. Журито определи 33 категории, сред които икономическо и социално развитие, градска среда, перспектива за развитие. Дори броят на кафетата беше от значение при определяне на най-добрия град за живеене у нас.

За първи път беше връчена категория "Парти град", която отиде в Приморско. Наградата получи кметът Димитър Германов. Тя беше връчена от министъра на туризма Николина Ангелкова.