Намериха мъртъв внук на петролния магнат Жан-Пол Гети

Свят

01-04-2015, 11:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Преди време друг от внуците му беше отвлечен в Рим

Андрю Гети, внукът на основателя на американската петролна компания „Гети ойл“ Жан-Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс, Лос Анджелис, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии. Смъртта му най-вероятно се дължи на естествени причини или на нещастен случай, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 
Агенцията се позовава на съдебни медици и на членове на семейството. 47-годишният Андрю Гети беше намерен мъртъв в банята на дома си.
Първоначално беше съобщено, че има „подозрителни обстоятелства“ около смъртта му
и че се разпитват свидетели, включително бивша приятелка на покойния. По-късно се появи информация, че той от няколко месеца не се е чувствал добре и е трябвало утре да посети личния си лекар.
Андрю Гети е един от внуците на Жан Пол Гети – американски петролен магнат, един от първите доларови милиардери и известен колекционер на произведения на изкуството,
основател на музеи, носещи неговото име.
Друг от внуците му – Джон Пол Гети Трети, като тийнейджър бе отвлечен в Рим. Похитителите отрязаха ухото му и го изпратиха на вестник, за да принудят семейството на плати откуп. Твърди се, че отначало фамилията не искала да плаща.
След пет месеца в плен 16-годишният тогава наследник бе освободен срещу 2,7 млн. долара.