Отново дръпнаха шалтера на пернишките тролеи

Животът

01-04-2015, 12:47

Снимка:

bTV

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Перник остана без тролеи

Спряха захранването на мрежата заради дългове

От тази сутрин тролеите в Перник отново не вървят. Електроснабдителното дружество ЧЕЗ отново дръпна шалтера на обществения транспорт, съобщава БНР.

Отсрочката, която беше дадена на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" изтече и чешкото дружество пак спря захранването на мрежата заради дългове.

На среща, проведена вчера с ръководството на ЧЕЗ, на която е присъствал и главният изпълнителен директор на електрокомпанията Петър Докладал, „Тролейбусен транспорт" е представил разработения план за развитие, в който са набелязани мерки за заздравяване на дружеството. Участие в разговорите са взели и представители на синдикатите.

Управителят на пернишката фирма Емил Денков настоява за месец отсрочка, тъй като натрупаните в годините проблеми и дългове не могат да бъдат изчистени с магическа пръчка.

На този етап от ЧЕЗ настояват да си получат наведнъж исканите 164 000 лева, общинската фирма е внесла за един месец 84 000 лв. "Тролейбусен транспорт" дължи за ток над 600 000 лева.

От общинската фирма ще внесат за разглеждане на извънредна сесия на общинския съвет проблема с обществения транспорт и плана за оздравяване.

Трябва да се намери начин проблемът да бъде решен, има социално напрежение, със спирането на тока, не са изключени и посегателства над жиците, коментира Денков.