Приходите ще продължат да нарастват, убеден е премиерът

Политика

01-04-2015, 13:09

Снимка:

МС

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Как ще ги харчим – ще реши парламентът, заяви Бойко Борисов

Убеден съм, че приходите ще продължат да нарастват, а как ще ги харчим – ще реши парламентът. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния блиц контрол, предаде репортер на Bulgariautre. "Към март имаме събрани 250 милиона лева повече. Сумарната сума е над 820 милиона лева, но това не означава, че отсега ще направим сметка как да ги харчим, защото дупката в бюджета е 2 милиарда лева", обясни Борисов.

Премиерът поясни, че правителството е далеч от мисълта, че дотук ще спре със събираемостта и че това е достатъчно.

"Апетитите на министрите са огромни, нуждите за много сфери са огромни, но основната цел на приходите е да запълним дупката в бюджета, за да не пипаме парите от дълга", поясни премиерът.

"Ако продължим да се справяме добре и парите минат 1,2-1,3 милиарда лева, можем да влезем в парламента и да проведем дебат за няколко места, където би могло да се сложат допълнително пари за различни сфери", подчерта Бойко Борисов.

Той акцентира върху проблемното състояние на старите отсечки по някои от автомагистралите. "Поне 25 години тези отсечки въобще не са търпели рехабилитация. Само 30 км от участъците на Пазарджик, Пловдив и след Шумен ще изискват около 100 милиона – това са 6 ленти. Ще дойда, ще го поставя като тема и ще го решаваме заедно", обеща премиерът Борисов.

"Една и съща схема, бригада, която е на границата – от 28 февруари са пуснали в почивните дни да минат 15 камиона, 4 от тях сме задържали – това са хиляди мастърбокса. Всичко това е задържано. Много интересно съвпадение – началникът на смяната е или отпуска, или болничен", поясни министър-председателят.
По неговите думи, приходите идват благодарение на това звено и то ще усили дейността си, защото вече са локализирали хората и пробойните.