В района на болницата водата е негодна за пиене

Мисия Добрич

01-04-2015, 15:09

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РЗИ: Няма отклонения в качеството на водата в Плевенско

Алармират от РЗИ - Добрич

Да не се консумира вода от чешмите в района на болницата в Добрич препоръчва Регионалната здравна инспекция. За останалите части на града проблем може да се използва вода за пиене.

Една от пробите, взети в района на болницата на 29 март, когато се бе получило замътване на водата, не отговаря на здравните изисквания по органолептични и микробиологични показатели. Докато не се получи стандартна проба, се препоръчва гражданите да консумират за питейно-битови цели бутилирана вода от търговската мрежа.

От РЗИ са изготвили предписание до водоснабдителното дружество за предприемане на необходимите мерки. В понеделник е извършена съвместна проверка от служители на РЗИ и   „ВиК” ЕООД, като са взети  проби вода за лабораторен анализ от помпена станция Батово 2 и от пунктове при крана на консуматора.

Предвид възникващите проблеми по ВиК системата в резултат на неблагоприятни метеорологични условия, РЗИ-Добрич препоръчва при евентуално съмнение относно годността на водата при крана на консуматора, за питейно-битови цели да се използва бутилирана вода от търговската мрежа.