Пускат безплатен интернет в 50 софийски автобуса

Разширяват безжичната услуга и в новите метростанции

50 автобуса от градският транспорт в столицата ще бъдат оборудвани с безплатен интернет за пътуващите. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова вчера по време на церемонията, на която столицата бе отличена за трета поредна година като „Най-добрият град за живеене в България”. София получи още два приза - за хай-тек град и специалната награда на НДК за най-ярък град в областта на културата.

„В основата на устойчивото развитие на града стоят новите технологии и аз се гордея с младите хора, с работещите в София, но и с условията в нашия град. Като община ние полагаме усилия да развиваме тези технологии и да предоставяне на възможност на гражданите за свободно ползване на интернет. Около 30 са градските пространства в София, в които има свободно ползване на интернет”, поясни кметът.

Амбицията на общината е тези пространства да станат още, както и да разширят интернет обхвата в метростанциите. „Вече в 30 автобуси има безплатен интернет, предстои в още 50 автобуси да предоставим възможност за свободно ползване на интернет. А що се касае до бързината на връзките, всички могат да кажат, че скоростта е добра”, категорична бе Фандъкова.