Ботев с нов собственик?

Спорт

01-04-2015, 20:56

Снимка:

ПФК Ботев

Автор:

Иван Владимиров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Василев: Принудиха ме да се махна от Ботев Пд

Изпълнителният директор на "канарите" Тервел Златев намекна за промени в клуба

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Тервел Златев призна, че има вероятност да има промяна на собствеността на клуба. Шефът на "канарите" допълни, че именно това е едната причина да се бавят подновяването на договорите на част от играчите.

 

„Не, няма място за притеснения. Още през лятото на 2014 година направихме трезва преценка на катаклизмите, които настъпиха при нас, и какво трябва да свършим, за да получим лиценз. Не мисля, че трябва да има каквито и да били спънки пред родната Лицензионна комисия и УЕФА да разрешат участие за следващия сезон“, каза Златев в ефира на телевизия Diema Sport.

 

„При нас се получи прехвърляне на мажоритарния пакет акции от инфрастуктурна компания към сдружението на феновете, което и преди това беше носител на акции. Така г-н Цветан Василев даде отново възможност на сдружението, където членуват хора, милеещи за клуба, да намерят нов благодетел на клуба. Това са хората, които най-отговорно и най-съвестно могат да продължат делата, които сме започнали още при стъпването си в длъжност през лятото.“

 

„Още тогава направихме преценка, че трябва да направим разчети така, че клубът да функционира колкото се може по-дълго. Надявам се в следващите месеци да има яснота дали при собствеността на Ботев ще настъпят промени. Това ще ни позволи да надграждаме както организационно, така и в спортно-техническо отношение.“

 

„От доста време водим разговори с футболистите, чиийто договори изтичат, и те имат желание да останат и да продължат с Ботев. Изчаква се да се види до каква степен ще се отрази промяната в собствеността. После ще се опитаме по възможно най-бързия начин да удължим техните контракт", каза още Златев.