Добро утро, София!

Животът

02-04-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Ставайте и хващайте метрото

Добро утро в 92-ия ден от началото на годината. На 2 април всички софиянци имат повод за празник! Какъв? Днес е официалното откриване на новите отсечки на метрото, което вече ще стига и до Летището.

Дано това не ви накара да предпочетете Терминал 2 за крайна дестинация. И в София има какво да се види и прави. Ако все пак сте решили да се повозите на новите влакчета, то знайте, че те ще бъдат пуснати едва след 13 часа, но пък хубавата новина е, че ще се возим безплатно на тях. Е, поне днес.

Ако това не е достатъчен повод за празник, то тогава отбележете подобаващо Международния ден на детската книга. Ако решите да се включите в инициативата, то грабвайте любимите детски приказки и тръгвайте към Столичната библиотека, защото там ще има Маратон по четене.

ТРАФИК

А ако се наложи да стигнете там с градския транспорт, и няма да използвате метрото, то знайте, че има промяна в маршрута на няколко автобусни линии. За да не сме песимисти – ето една позитивна новина – в 50 автобуса ще бъде пуснат безплатен интернет.

ВОДА

Преди да потеглите където и да е, с каквото и да е, е хубаво да си вземете сутрешния душ. Ако обаче сте в някои от трите квартала или трите села, където ще спират водата – то, направете го рано, рано.

ТОК

Ако случайно сте от късметлиите, които ще имат вода не се радвайте предварително. Може пък да не ви „огрее”, защото ЧЕЗ ще спрат тока на 12 квартала.

ВРЕМЕТО

Ако безпрепятствено минете между капките и имате и вода и ток, то обличайте по-дебелите зимни палта и бегом навън. Наистина ви съветваме да се облечете, защото въпреки слънцето, което ще се покаже днес, то температурите ще са по-ниски от вчерашните, а те не бяха никак високи.

Е, дано сме ви били полезни с информацията и денят ви да бъде спокоен, усмихнат и ведър. Ако това не ви стига – утешавайте се с мисълта, че остава само още един работен ден.

КОЙ, КАКВО, КЪДЕ
От 08.45 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще се включи в инициативата по повод Световния ден за информираност за аутизма и ще разговаря с представители на неправителствени организации в Народното събрание.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.
От 09.30 часа 6 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Аврамов и Методи Петков (чл. 304 б, ал. 1 от НК )
От 9.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще заседава срещу хирурга Виктор Попов от „Пирогов” за смъртта на пациентката Г. Мигохосян.
От 10.00 часа на метростанция „Летище София“ ще се състои церемонията по пускане на метрото до Летище София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. Манукян, П. Тотев, М. Миланов, П. Митов, Д. Медаров, А. Спасов, Д.Каракашев, М. Владимиров, О. Карелов, Л. Рангелова, С. Генчев, П. Георгиева, Д. Арменов, И. Илиев, Б. Стойков, Т. Тотов, К. Пеев и Й. Полигоров, които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължения в големи размери.
От 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие официално честванията по повод на 90-годишния юбилей от отбелязването на „Седмицата на гората” пред сградата на МЗХ откъм бул. „Христо Ботев”.
От 11.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие официално „Седмица на гората – 2015”. Тържеството ще се проведе в Национален исторически музей, където ще бъдат връчени и наградите на лесовъдската колегия.
От 11.00 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека ще се проведе Национален маратон на четенето – четвърто издание на “Походът на книгите”.
От 11.00 часа в Южния парк Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи „Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма”. При неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се проведе в читалище „Светлина” на ул. ”Тулча” № 20.
От 12.00 часа в в Пресклуб България на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе пресконференция на двамата ни световни студентски шампиони от Зимна Универсиада 2015 Владимир Зографски и Александра Жекова.
От 12.30 часа екипът на Областен информационен център-София ще проведе пресконференция за началото на фотоконкурс на тема „Европейски проекти за красива България“ в конферентната зала на центъра на бул. „Витоша“ 99.
От 13.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу З. Чанова, Д. Илиев и И. Добрева, които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
От 14.00 часа 15 състав на състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Савов, Г. Романски и Д. Синигеров.
От 14.30 часа в зала „Изток” на парламента ще се проведе кръгла маса на тема „Оценка на здравните технологии - 4-ти модул“.
От 17.00 часа в сградата на БАН на ул. „15 Ноември“ №1 ще бъде открита изложбата „Съхранени реликви за Габрово” по повод -годишнината от обявяването на Габрово за град.
От 17.00 часа в ресторант The Little Things на ул. „Шишман” № 37 ще бъде открита изложбата „Да си различен е привилегия голяма, когато имаш приятели”.
От 17.30 часа в зала „Тържествена” на Централен военен клуб – София ще се състои представянето на сборник с доклади от международната конференция „Бъдещето на НАТО”. Събитието е организирано от Институтът за перспективни изследвания за отбраната на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, Атлантическият клуб в България и Дипломатическият институт при министъра на външните работи.

Успешен четвъртък!