ЦСКА губи точки след седмица заради Боладо

Спорт

02-04-2015, 08:13

Снимка:

LAP.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Решението изобщо няма да минава през БФС, а ще го наложи директно световната централа

ФИФА прати известие на ЦСКА - ако не плати до 7 април дължими около 100 000 евро, губи 3 или 6 точки от актива си. Решението изобщо няма да минава през БФС, а ще го наложи директно световната централа. ЦСКА имаше срок до 30 ноември да плати на мениджъра Хоакин Барсена Уриарте, който доведе в България Иван Боладо преди три години. Нападателят от Екваториална Гвинея изигра 37 минути в дебюта си, контузи се тежко и повече не облече червения екип. От "Армията" са платили 1/3 от сумата, а сроковете са изпуснати.

Останалите за плащане 85 000 евро с лихвите набъбват до около 100 000. На 25 март ФИФА глоби ЦСКА с 5000 франка и отправи последно предупреждение за отнемане на точки. От понеделник в ЦСКА знаят, че трябва да платят. Дългът към Боладо не влиза в лицензионните документи, които червените подадоха. Датата отбелязва просто край на събирането на документи и окомплектоването им.

Хипотетично може да стигнем до куриозната ситуация ЦСКА да победи Лудогорец в събота, а само 4 дни по-късно точките да бъдат отнети.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен