Още двама искат да напуснат Левски

Нину и Гикиевич недоволни от липсата на пари и втората шестица

Двама от играчите на Левски са изявили желание да си тръгнат от Левски по време на летния трансферен прозорец. Става въпрос за румънския защитник Емил Нину и полския нападател Лукаш Гикиевич.

Първият е титуляр в състава на Стойчо Стоев, след като бе привлечен по време на зимната пауза с визитката на футболист, минал през румънския гранд Стяуа Букурещ.

При идването си на "Герена" бранителят призна, че е подписал със столичани заради възможността и желанието да играе с отбора в евротурнирите, а румънецът стигна и по-далеч с изказването си "Дошъл съм, за да спечеля титлата с Левски".

Но към днешна дата Нину се готви за мачове с "грандовете" от втората шестица, а единствената му надежда за евроучастие, минава през спечелването на купата на България и спасен евролиценз, който за момента , деликатно казано, е висящ заради липсата на 805 хиляди лева, за които призна Иво Тонев миналата седмица.

Освен това, Емил Нину, както и повечето футболисти на Левски, не е особено удовлетворен от факта, че от началото на годината в тима не са взимали заплати.

При поляка Гикиевич ситуацията е по-различна, тъй като в неговия случай нито една от двете страни няма да бъде недоволна, ако се стигне до раздяла. Поне по думите на хора от "синия" клуб.

Нападателят не показва кой знае какви умения и качества с екипа на Левски, но пък за сметка на това излиза скъпо на клуба, на фона на финансовата криза, която го е обхванала.