2540 старозагорци спестиха от данъци чрез интернет

Парите

02-04-2015, 13:24

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спестихме 2,2 млн. лева от данъци онлайн

2,2 млн. лева са спестените пари от електронни декларации в България до момента

2540 клиенти на НАП в област Стара Загора спестиха от данъка за довнасяне, като подадоха годишните си декларации с ПИК - 1125 лица, или с Е-подпис - 1415 лица.

За страната общо 2,2 млн. лв. данък върху доходите са спестили 30 134 клиенти на НАП, подавайки декларациите си по електронен път. Това показват обобщените данни на НАП от кампанията досега.

Общо подадените декларации за облагане на доходите в цялата страна към 31 март са 200 000, като 36% от тях са получени чрез интернет, което е близо 3 пъти повече в сравнение с миналата година.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като дотогава трябва да се плати и дължимият данък.

Най-лесният начин да подадате данъната си декларация е чрез персонален идентификационен код (ПИК), напомнят от НАП. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. До момента са издадени близо 250 000 персонални кода на физически лица.

Освен декларацията за облагане на доходите, осигурителните декларации 1 и 6, с ПИК се подава и справката за изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ). Чрез персонален код вече може да се подаде и декларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg.