Метрото на летището - врата към София и България (снимки)

Новата отсечка спестява 8 хиляди тона вредни емисии във въздуха

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова присъства откриването на проекта за разширение на метрото в София – участъка бул.”Цариградско шосе” – летище, финансиран от ОП „Транспорт”, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Тя благодари на всички, които са част и работят заедно по проекта, за екипната работа, предаде репортер на Sofiautre.bg.

„Това е проект на партньорство, на екипна работа. Благодаря на Европейската комисия за това, че го оценява като много добър, като проект за пример”, заяви Фандъкова.

Тя изказа благодарности към министър-председателя Бойко Борисов, затова че насочва вниманието си към развитието на градовете и районите, за съвместната работа и постигнатите резултати.

Фандъкова не пропусна и инж. Стоян Братоев и неговия екип, както и всички, които са работили денонощно и неуморно за реализирането на проекта.

„Големият ефект е не само това, че метрото е най-удобния и бърз градски транспорт, той идва и от това, че само тази отсечка ще спести 8 хил. тона вредни емисии във въздуха, това е екологичен проект, грижа за околната среда. Това ни прави да сме в крак с колегите от другите европейски столици в борбата срещу климатичните промени за една по-добра околна среда и по-чист въздух”, заключи Йорданка Фандъкова.