Последно поколение Боинг на летище Бургас

Парите

02-04-2015, 15:43

Снимка:

снимка, rjc-technical.co.uk

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Курсовете до Москва от летище Бургас ще са най-честите за сезона

Пътници от Великобритания ще имат възможност да летят с един от най-комфортните пътнически самолети в света

„Фрапорт Туин Стар Еърпрот Мениджмънт“ АД започна започна обслужването на последно поколение карго самолет от групата на Боинг B747 800F на летище Бургас. Самолетът кацнал на бургаското летище B748 (код F) на Silkway West Airlines е закупен едва през миналата година и полетите, които се изпълняват до летище Бургас, са първите за България. До този момент е обслужван само Боинг от типа B747-400F.
Летище Бургас обслужва новото въздухоплавателно средство с помощта на закупената само преди няколко месеца  специализирана техника - механизирана платформа Main Deck loader.
През летния чартърен сезон на 2015 летище Бургас ще приветства за първи път в България и най-новото поколение пътнически самолет от групата на Боинг - B787 Dreamliner.

Пътници от Великобритания ще имат възможност да летят с един от най-комфортните пътнически самолети в света. Боинг 787 Дриймлайнер е американски широкофюзелажен, среден по размер, реактивен авиолайнер с два двигателя, произвеждан от Boeing Commercial Airplanes. Проектиран е да превозва между 210 и 330 пътника в зависимост от конфигурацията.