Старт на реконструкцията на пътя към лодкостоянките в Синеморец

Благодарение на европейските средства рибарите там ще имат нормален път

Кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев направи днес символична първа копка на проект „Път до лодкостоянка с.Синеморец” по Стратегия за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол - Царево“. Проектът е по мярка 3.1 „Инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма“ и е на стойност 246 446.69 лв. Финансира се на 100% от Стратегията.

На събитието присъстваха още секеретарят на Община Царево Мария Конярова, кметът на Ахтопол Атанас Желязков, кметският наместник на Синеморец Костадин Диков, изпълнителният директор на фирмата изпълнител – „Трейс – Бургас” ЕАД инж.Румен Запрянов,  общински съветници, служители  и жители.

„Това е един проект от особено значение за всички нас и най-вече за местната рибарска общност. Благодарение на европейските средства рибарите в Синеморец ще имат един напълно нов път към своите лодкостоянки. Ще направим всичко възможно до началото на активния летен сезон проектът да бъде готов и ремонтните дейности да приключат.”, заяви кметът Лапчев.

С безвъзмездната финансова помощ по този проект ще се извърши реконструкция на улица „Преображение“ в с. Синеморец, която представлява и единствен път до лодкостоянката в населеното място. С реализацията на проекта се очаква да се подобри крайбрежната инфраструктура в района, както и да се подобри безопасността и условията, при които рибарите достигат до пристана и извършват своята дейност. Основната цел на проекта е създаване на стабилна основа за устойчиво развитие и подобряване качеството на живот на рибарската общност в с.Синеморец. Сред основните дейности по проекта са изграждане на улична и тротоарна настилка, улично осветление и др.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен