Маркират гаражите на редовните наематели в район "Източен“ (снимки)

Животът

02-04-2015, 15:48

Снимка:

Пресцентър район "Централен"

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Събраните такси се използват за подобряване на инфраструктурата в района

Специалисти от "Стопански отдел" и по незаконното строителство от администрацията в "Източен“ в момента обхождат схемите за разполагане на гаражи в района, като маркират гаражите на изрядните платци със специални стикери с уникален 4-цифров номер. Това информира кметът на район "Източен“ Николай Чунчуков. Той уточни, че след като маркирането приключи, ще бъдат предприети действия по демонтиране на нередовните временни съоръжения.

Кметът на "Източен“ Николай Чунчуков съобщи, че в района предстои въвеждането на електронна система, която ще дава точна информация за всеки един преместваем обект като срок на договора и дали ползвателят е изряден платец към общината.

"Това ще мотивира гражданите да плащат навреме задълженията си за ползваните от тях временно-преместваеми обекти и ще улесни значително контрола и управлението на общинската собственост“, уточни районният кмет. Той напомни, че събраните такси от гаражи се използват за подобряване на инфраструктурата в района - за преасфалтиране на амортизирани асфалтови настилки, изграждане на нови тротоари и подобряване на уличното осветление в район "Източен".