Сняг в последния работен ден

Животът

02-04-2015, 17:00

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снегът унищожи бадемите и ранните кайси

Облаците като вдъхновение (Галерия)

Облаци, мокри снежинки и слънце – от всичко по малко

Уж, март беше женският месец с променлив характер, но ето, че и април не отстъпва. След дъжда в средата на седмицата, студеният вятър от четвъртък, петък също няма да остане по-назад.

В последния работен ден ще трябва отново да вадим зимните палта в комплект с шал, шапка и ръкавици. Защо ли? Защото целият ден ще вали сняг. Да, мокър и едва ли ще натрупа, но пък ще е достатъчно, за да помръзнем достатъчно. А и температурите не са на наша страна. Градусите падат ли, падат. В петък те минималните градуси ще са около нулата, а максималните няма да надскочат шест, според прогнозата на sinoptik.bg

Ако все пак по някое време снегът спре, то на негово място ще се покажат облаците, които упорито ще се опитват да закрият и малкото слънце, което ни обещава прогнозата. Облаци, дъжд, сняг и като че ли това не стига, че и силен вятър. Колко приятна пролет, нали?!

Ако въпреки прогнозата намерите сили да станете от леглото, то знайте, че слънцето ще се събуди още в 07.06 часа. Жалко само, че няма да можем да го видим от облаците и снега. Нали денят стана по-дълъг, а дано скоро и по-топъл, затова и слънцето залязва все по-късно. В петък то ще се скрие в 19.54 часа.

И тъй като няма да можем да го видим слънце през деня, то поне да се надяваме, че ще може да видим луната вечерта. Все пак остава й само ден, докато настъпи пълнолуние, тъй че в петък вечер тя ще е в полу пълна фаза. А дали заради нея или звездите – петъчният ден ще е подвластен на зодия Везни.