5570 домашни кучета са регистрирани в Пловдив

Животът

02-04-2015, 16:37

Снимка:

PlovdivUtre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Общината стартира инициатива "Регистрирай куче и спечели награда"

На 31 март изтече крайният законов срок за регистриране на домашно куче и заплащане на "такса за притежаване на куче" в община Пловдив. Това информират от дирекция "Екология и управление на отпадъците.

Като жест към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби, както и по повод предстоящия международен ден на безстопанствените животни – 4 април, община Пловдив стартира още една интересна инициатива – "Регистрирай куче и спечели награда".

Тази кампания цели да стимулира активността на собствениците на домашни кучета да декларират в администрацията притежаването на куче. Както сме информирали многократно до сега, при административната регистрация на домашно куче в Пловдив, данните за собственика и кучето се въвеждат в електронна база данни, която представлява своеобразна индивидуална картотека на всяко домашно куче. При регистрацията, електронната система генерира индивидуален номер на всяка една картотека, т.е. на всяко едно въведено в нея куче.

До момента, в общинският регистър са въведени данни за над 5570 домашни кучета, отглеждани в Пловдив. През следващите 7 месеца, 10 предварително избрани номера на картони на новорегистрирани домашни кучета, които ще се генерират от електронната система, ще донесат поощрителна награда за печелившите четириноги.

Ето и наградите - 2 комплекта услуги за домашни кучета, включващи къпане, подстригване, сресване, изсушаване, почистване на уши, очи, изрязване на нокти. 8 комплекта продукти - грижа за домашния любимец, включващи флекси - 5 метра, гребен, легло, козметика, пинсета за кърлежи, медальон адресник.