Тенис федерацията приема заявки за Champions Bowl

Спорт

03-04-2015, 14:27

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира тенис сезонът на открито в Албена

В началото на май ще бъде направен подборът на българските участници

Вече е отворена процедурата по приемане на заявки на всички, които желаят да се включат в българските квалификации за предстоящото първо издание на международния турнир Champions Bowl. Финалите на състезанието ще се проведат в Манавгат, Турция, като БФ Тенис ще поеме разноските по участие на всички наши тенисисти. Страната ни ще участва с пълни отбори във всички възрастови групи. Надпреварата е за момчета и момичета от 9 до 16 години, като всеки състезател се конкурира единствено със съперници, родени през една и съща година.

От 1 до 3 май на кортовете на ТК „Дема“ в София ще се проведат квалификациите на 13, 14, 15 и 16-годишните. Заявките им за участие трябва да се подадат до 20 април. От 3 до 6 май в ТА „Спорт палас“ в Сливен идват ред и на по-малките - 9, 10, 11, 12-годишни деца, а срокът за заявките е 22 април. Победителите ще представят България на световните финали на Champions Bowl.

Организаторите на Champions Bowl имам дългогодишен опит в провеждането на турнири за подрастващи, като до този момент те са в основата на едни от най-престижните състезания за деца в света на тениса, провеждани под егидата на ITF, ETA и OUATT. Мотото на новата инициатива е „Играй играта, направи я твоя!” и стремежът е осигуряването на възможност за участие на деца от целия свят - от Макао през Индия, Китай, Гана, САЩ и др.