Работнички на "Бургасцвет" загинаха в катастрофа с влак

Крими

03-04-2015, 21:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор избяга от катастрофа, нацели се на патрул

Небие и Фатме са пътували с още две жени с джип и са минали през ж.п. прелез, когато бързия блак ги е блъснал

Микробус "Форд Торнео", в който са пътували четирима души, е блъснат в късния следобед днес на ж.п. прелез в района на Карнобат. Причина за сблъсъка край село Вълчин по новата отсечка Мъдрино-Сунгурларе е бил неправомерно пресичащият прелеза автомобил. Джипът е преминал през прелеза в 16.25 часа при редовно задействана сигнализация, указваща приближаването на влак, съобщиха от пресцентъра на НКЖИ. Автомобилът е ударен от бърз влак 9632, пътуващ по направление Бургас - Карнобат - Русе.
В микробуса е имало четирима пътници, две от жените, служителки на общинската фирма "Бургасцвет".  Набие на 47 години и Фатима на 54 години са  загинали на място. 
Шофьорката и седящата на предната дясна седалка жена - 50-годишната С.И., са живи и са откарани в бургаската шокова зала, където се уточнява здравословното им състояние. Причината за катастрофата е, че водачката на лекия автомобил не се е съобразила със забранителната светлинна сигнализация и без да спре се опитала да премине ж.п. прелеза. Така автомобилът е ударен в задната си част от преминаващия влак.