Готвят протест срещу ново кръгово кръстовище в Пловдив

Според хората ще настъпи голям хаос в района

Идеята за кръгово кръстовище в центъра на Пловдив разбунтува живеещите и работещите в близост до мястото. Новата организация на движението предстои да бъде въведена до училище “Алеко Константинов” и Пожарната. Проектът за кръговото кръстовище вече е изготовен и съгласуван с КАТ-Пловдив, съобщава БНТ. “То е предвидено съгласно генералния план за организация и движение в община Пловдив, който е приет от Общински съвет както изисква законът”, каза Георги Титюков – кмет на район “Централен”.

Според хората обаче ще настъпи още по-голям хаос в района. “Ще се получават задръствания. Улицата, която следва за излизане е булевард “Руски”, там винаги поначало се получава колона. А пък от тази страна улицата е доста тясна и понякога се налага да излизат специализирани автомобили”, отговори Димитър Йолтов.

Ако се изгради кръстовище, ще бъде забранено и паркирането в него, а това е единственото място, което сега не попада в синя зона. “Притесняваме се, че тук хаосът около училището е много голям и не трябва да разчитаме само на Господ да пази нещата, трябва да направим нещо и ние за тяхната сигурност. Ще направим едно обществено обсъждане да чуем мнението и на хората.”, заяви кметът на район “Централен”. Въпреки това протестиращите започват подписка в понеделник.