Кастинг за кметове след червения конгрес

Политика

05-04-2015, 08:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

750 делегати се събират днес в НДК

Кастинг за кандидати за кметове започва след заседанието на конгреса на БСП днес в НДК. Номинациите за градоначалници вече започнаха в част от структурите на червените, пише "Стандарт". "Позитано" 20 поставя 2 условия пред кандидатите. Първото е спазването на платформата за "леви стандарти в местната власт", която делегатите на най-висшия форум на БСП ще приемат окончателно на форума си навръх Цветница. Бъдещите градоначалници обаче ще трябва да представят пред председателя на БСП Михаил Миков поне 2 проекта за развитие в съответната община. Изискванията ще са задължителни и за т.нар. независими кандидати, които не са членове на БСП.

Часове преди конгреса ключови функционери от левицата обясниха, че фаворит на столичните социалисти за кандидат-кмет на София е шефът на Движение "Модерна България" Борислав Цеков. И припомниха, че той вече е подписал с лидера на червените в София Калоян Паргов документ за съвместна работа по местните избори.

Очаквано, конгресът на социалистите днес ще се занимава с поправките в устава на БСП, като още при гласуването на дневния ред ще бъде направен опит точката да отпадне от дневния ред на заседанието. Такава е нагласата на част от делегатите от страната, които от снощи са в София и до късно дебатираха в неформални срещи новостите в партийния закон. За събитието са акредитирани 135 журналисти, около 750 делегати и са поканени 2900 гости, съобщи вчера пресцентърът на БСП. Борислав Цеков също е сред гостите на форума. Най-възрастните делегати на Конгреса са Ангел Илиев Гроздин от Пловдив и Цено Иванов Ценов от Враца, а най-младото попълнение се казва Димитрина Василева Стоянова от Сливница, уточниха от "Позитано" 20.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен