Пуснаха Цар Киро от ареста

Ромския бос се е прибрал в Пловдив

Кирил Рашков отново се радва на живота, след като близо 9 месеца прекара в ареста, съобщава "24 часа". Специалзираната прокуратура го е освободила в края на работния ден в петък. Веднага ромският бос е бил откаран от близките си в Пловдив.

"Обади се по телефона да ми каже, че се прибира", потвърди негов адвокат. Той обясни, че прокуратурата е нямала друг ход, освен да го пусне, след като Специализираният съд върна делото срещу Цар Киро поради процесуални нарушения. Те се изразявали в това, че не му дали да се запознае с обвинителния акт, тъй като му прилошало и не можел да го прочете.

Максималният законен срок за престой в ареста на Рашков изтече на 10 март. Преди дни той бе доведен в съдебната зала от болницата на Софийския затвор. Тогава защитникът му Иво Найденов пледира, че правата на неговия клиент са нарушени. Ромският лидер бе задържан при зрелищна акция на 10 юли м.г. в хотела му до Понеделник пазар в Пловдив. Повдигнато му беше обвинение за пренасяне на 501 гр. живак от турция, както и за държане на антики и 2,8 кг амфитамини.

В края на септември м.г. делото на Рашков беше поето от Специализираната прокуратура в София.