Пицария отказа да обслужва гей сватби

По този начин собствениците демонстрират неодобрението си за възможността гей двойки да сключват брак

Собствениците на заведениeто Memories Pizza в американския щат Индиана са отказали да приемат поръчки за пица за гей сватби, съобщава ABC57.

Семейство О’Конър, което е собственик на пицарията заяви, че решението не се опитва да дискриминира никого. Кристал О'Конър каза, че семейството й има право да изповядват и практикуват собствената си религия и да защитава своите идеали. "Ние сме християнско заведение. Ако дойде гей двойка и поиска да направим пица за деня на сватбата им ще трябва да им откажем " обяснява тя.

Собствениците няма да върнат гейове или представители на което и да е вероизповедание, ако те искат да вечерят в заведението им, но отбелязват, че просто не са съгласни с възможността  гей двойки да сключват брак и не смятат да ги насърчават по никакъв начин.

Решението да не се обслужват клиенти с нетрадиционна сексуална ориентация е било взето единодушно на съвещание на фамилията.
„Ние сме християнско семейство. Изповядваме християнските ценности и морал. А в Библията е казано ясно: мъжът и жената се съчетават, за да имат деца. Всичко друго е противоестествено”, категорична е управителката на пицарията Кристъл О’Конър.

Миналата седмица в Индиана бе приет закон за Възстановяването на религиозните свободи, което позволи на предприемачите да не обслужват клиенти, ако това накърнява религиозните им чувства. Директорът на Епъл Тим Кук разкритикува новия закон, като заяви в изявление, че такива закони позволяват на хората да дискриминират своите съседи.

Решението да не се обслужват клиенти с нетрадиционна сексуална ориентация е било взето единодушно на съвещание на фамилията.
„Ние сме християнско семейство. Изповядваме християнските ценности и морал. А в Библията е казано ясно: мъжът и жената се съчетават, за да имат деца. Всичко друго е противоестествено”, категорична е управителката на пицарията Кристъл О’Конър.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"