Пенчев: Смятам, че голът ни бе редовен

Спорт

05-04-2015, 19:29

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Литекс спря серията на Ботев

Треньорът на Ботев не търси вината за загубата от Литекс в съдията

Логично след срещата между Ботев и Литекс, завършила 0:1, основната тема бе отменения гол на пловдивчани заради спорна засада. Дори и видео повторенията не можаха с категоричност да покажат дали има или няма засада, но все пак треньорът на „жълто-черните” Петър Пенчев смята, че не е имало, а ситуацията определено повлия и на развоя на мача.

„Загубихме много важен за нас мач. Очаквахме такава затворена игра от Литекс.

Ситуацията при отменения гол, сега ще я гледаме и коментираме, тя може да е от ключово значение," заяви Пенчев, след което видя и повторението.

"Аз смятам, че голът е редовен. Трябва да толерира резултатността. Но вината си е изцяло в нас, защото не създадохме достатъчно възможности. Но дори и в тези ситуации, в които можехме да отправим удар, комбинирахме, сами сме си виновни. Получи се мач с малко голови положения. Трябваше да намерим решение на тази затворена игра на Литекс.

Отменянето на гола може и да е повлияло, наистина. Загубихме концентрация, допуснахме гол от статично положение. Това е първи гол от статично положение. Съжаляваме, домакинска загуба, важен мач, много фенове имаше.

Нашият отговор ще дойде още в следващите срещи. До края остават осем мача, ще се борим, макар че с тази загуба изостанахме малко от отборите пред нас. Третото място не е някаква цел, просто искаме да играем добре и не само да имаме присъствие в шестицата, а да сме фактор," допълни треньорът на Ботев.