40 бургаски блока готови за саниране

Мисия Бургас

06-04-2015, 10:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Бургас основно жените празнуват за името си на Цветница

Ще бъдат финансирани тези, които са активни

40 блока вече подписаха договори с Община Бургас за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност, а други 50 са подали заявления. До една година те ще изглеждат по съвсем различен начин - с красиви фасади, облагородени междублокови пространства и по- ниски сметки за ток и парно. Още в близките два месеца в тези блокове ще влязат инженер - конструктори и енергийни консултанти, които ще направят обследване. Те ще предпишат необходимите мерки, за да стане сградата здрава и стабилна, топла и уютна, включително входа, мазетата, таванските помещения, стълбищата.
После ще дойдат архитектите. Те ще начертаят как ще изглежда вашата сграда, спазвайки всички предписани мерки от конструкторите. Това ще стане единствено и само след одобрението на всички съседи. Например: да бъде ли ремонтиран покривът или не, да бъдат ли остъклени терасите или не, да бъдат ли подменени щранговете за парно и вода или не?
После влизат строителите. Те започват да извършват ремонта по съгласувания с живущите график. Извършените ремонтни дейности ще бъдат платени от строителя само след одобрение на качеството на материалите от живущите в сградата. Общината ще упражнява стриктен контрол върху извършваните ремонтни дейности на всеки блок.