Петър Бакърджиев се извини на кечиста Русев и феновете му

Българската кеч общност се обедини и поправи грешката на bTV

Журналистът на bTV Петър Бакърджиев се извини на българина Мирослав Барняшев, известен в света на кеча като Русев, както и на всички фенове на развлекателния спорт. Преди няколко дни Бакърджиев осмя в свой коментар кеча и постиженията на един от най-успелите българи в Америка, което доведе до невиждана вълна от гневни писма и обаждания до медията.

В днешното издание на спортната рубрика на предаването "Тази сутрин" се оказа, че Бакърджиев си е взел огромна бележка и е направил анализ на непрофесионалното си и некомпетентно изказване.

"Видях, че сме получили много упреци - някои от тях заслужени и други не чак дотам. Може би един от най-незаслужените упреци е, че сме били иронични към него и не сме оценили труда на този джентълмен", смекчи тона Бакърджиев, след което поднесе извиненията си към кеч общността в България, която бе представена в студиото от Димитър Костов, представител на bwcommunity.eu.

"Последното нещо, което съм искал, е да ви обидя с коментарите си. Ако с моите думи е предизвикано такова отношение, моля за извинение", продължи Бакърджиев.

Костов обясни на журналиста и колегата му Антон Хекимян, че в България представата за кеча е недобра в медиите. Той допълни, че всички фенове на развлекателния спорт са наясно, че това е телевизионно шоу по сценарий и е същото като това да имаш любим сериал. Димитър Костов отбеляза още, че сюжета, в който Русев е вкаран цели само едно: Световната федерация по кеч използва омразата между Америка и Русия, за да създадат история, чрез която да спечелят пари.

"Миро играе образ на злодей, той е един актьор, който се бие срещу добрите американци. Няма никаква пропаганда и промити мозъци", обобщи Костов и призова bTV да направят документален филм за българския кечист, тъй като е постигнал нещо огромно с труда си, а в момента е 300 дни на път в годината.

"Мирослав е страхотен български спортист и участва с огромен успех в американския кеч", вметна Бакърджиев по време на разговора, а Антон Хекимян пък използва случая, за да покани успелия българин на интервю при следващата му визита в България. Замазването на гафа на bTV обаче трябва да бъде обеца на ухото и занапред журналистите им да се подготвят по-професионално по теми, към които нямат никакво познание.