Няколко предложения за понеделник вечер в столицата

Не се затваряйте вкъщи заради времето, животът кипи...

Тази вечер Народният театър изнася три представления, които по традиция пълнят залите. На голямата сцена можете да гледате „Хъшове“ във великолепната режисьорска  интерпретация на Александър Морфов. На камерната – „Жана“, постановка на Явор Гърдев и на сцената на четвъртия етаж - моноспектакъла на Мариус Донкин „Господин Ибрахим и цветята на Корана“.

Театър 199 предлага в афиша си постановката „Рибарят и неговата душа“ – обединила брилянтния текст на Оскар Уайлд и режисьорския талант на Мариус Куркински в едно сценично бижу. Началото е 19:30 часа.

В Сатиричния театър от 19.30 ч. ще се играе комедията „Убийство в експреса“ на унгарския драматург Габор Гьоргей. Участват Александра Сърчаджиева,  Никола Анастасов, Михаил Сървански, Маргарита Хлебарова,  Ивайло Калоянчеви други.

Тази вечер в зала България ще имате възможността да се насладите на майсторството на един изключително популярен и обичан британски ансамбъл – легендарните музиканти от Academy Of St Martin In The Fields.

Програмата на концерта е стилна и разнообразна и ще даде възможност на слушателите да оценят брилянтния и динамичен оркестров звук, който вече над 55 години е отличителна черта на Академията. В първата част на вечерта ще прозвучи Серенада за струнни от Антонин Дворжак, а веднага след това и още една Серенада – от английския композитор Едуард Елгар. Втората част на концерта ще започне с класическото Дивертименто в ре мажор, една от най-популярните творби на Волфганг Амадеус Моцарт. В края на програмата е поставена емблематичната за английската музика от 20-и век Simple Symphony от Бенджамин Бритън.

Тазгодишният „Европейски музикален фестивал“ представя и една от най-прекрасните дами на българската класическа музика – Мила Георгиева. Чаровната цигуларка, която вече за 13-и пореден сезон е първи концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт, ще свири за почитателите си в София на 7 април от 19:30 ч. в зала „България“. Концертът ще бъде с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентската палка на Лучано Ди Мартино.

Този път Мила Георгиева е избрала да изпълни цигулковия концерт на Йоханес Брамс – творба, която е предизвикателство за всеки солист. Във втората част на вечерта публиката ще чуе и Симфония №4 от Лудвиг Ван Бетовен.