На пазар: Пуснаха агнешка дроб сарма за Великден

Охлюви плъзнаха по варненските пазари

Агнешки дреболии за дроб сарма се предлагат по варненските пазари на цена 7,50 лв. за килограм. Цената на агнешкото месо остава в границите между 12 и 15 лева за килограм. На цена от 3,50 лв. за килограм се търгуват охлювите, които се предлагат само в пролетния период.

Гарнитурата за празничната трапеза като спанак, броколи и карфиол върви на 3 лева за килограм. По-достъпни в началото на новата седмица са пиперът и патладжанът, които се търгуват по 3,50 лв. за килограм, а тиквичките са на цена от 3 лева за кило.

Най-евтините краставици по 2 лева за килограм можете да намерите на Централния пазар и на "Часовника", а най-евтините домати - за 2,50 лв. във "Владиславово".

Цената на зелето варира между 1,50 лв. и 2,60 лв. за килограм според това дали е българско или внос.

Морковите леко са поскъпнали тази седмица и на места в града стигат до 2 лева за килограм.

Картофите запазват цена между 0,80 и 1,20 лв. за кило.

При плодовете заедно с екзотичните манго и авокадо на цена от 10 лева на много места остава и гроздето. Най-евтино, за 7 лева на килограм, ще го намерите на пазар "Чаталджа". Ягодите тази седмица вървят по 8 лева за килограм.

Ябълките и портокалите остават най-евтините плодове по варненските пазари с цена между 1,20 и 2 лева за килограм.

Бананите на повечето места вървят за 2,80 лв., но стигат до 3,50 лв. за килограм.

На рибния пазар тази седмица най-евтина е таранката с цена от 2,50 лв. за килограм. Цацата и толстолобът се търгуват по 3 лева за килограм. Скумрията върви по 5,50 лв., каята за 5 лева, а хекът за 6,50 лв. за килограм. Щуката и сулката са с цена 8 лева, белият амур и сафридът се продават за 8 лева килограма.

Вижте подробно цените - кликнете върху таблицата за по-голям размер

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Други стоки

Рибата на борсата на Централния пазар