Най-истинският мач през уикенда се игра в София

Каузата "Да помогнем на Жоро" генерира общо 2400 лева

Много футболни дербита се изиграха този уикенд в Европа. Феновете на най-великата игра станаха свидетели на сблъсъците Арсенал - Ливърпул, Дортмунд - Байерн, Марсилия - ПСЖ и не на последно място Лудогорец - ЦСКА. И въпреки това нито една от тези срещи не бе най-важната и най-интригуващата.

Най-истинският мач се игра на терените RD Sport в двора на Минно-геоложкия университет в Студентски град в неделя (05.04). Там приятели на Георги Генчев, професионалисти и аматьори, мъже и деца, се обединиха в името на своя приятел, който се бори с най-коварната болест – рак.
Негови близки изиграха демонстративен футболен мач, в който резултатът нямаше значение. Най-важният резултат бе искреността на всеки един, който подкрепи своя скъп приятел и неговото семейство.

Каузата "Да помогнем на Жоро" генерира общо 2400 лева, които ще отидат за неговото лечение в Анадолу Медицински Център.
"Никой не е гледал резултата и нямаше никакво специално разделение по отбори, не беше спортно събитие, беше си уважение към приятел", признаха от организаторите.
Те допълниха, че в момента се уточняват детайлите по още едно събитие, което ще е в подкрепа на Жоро. То ще бъде от културен характер и ще обедини музиканти от хип-хопа и поп-фолка.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен