Моци напомни кунг-фу удар на Де Йонг от финала на Мондиал 2010

Галин Иванов и Владимир Манчев не са виновни за сегашното положение на ЦСКА

Козмин Моци напомни кунг-фу удар на Найджъл Де Йонг от финала на Мондиал 2010 между Испания и Холандия. На мача Лудогорец и ЦСКА бившият играч на Динамо (Букурещ) удари брутално в гърдите бившия футболист на Стяуа Николич. Едно към една както преди пет години на финала на световното в Йоханесбург, когато Де Йонг също намери с бутонките гръдната област на Шаби Алонсо.

И в двата случая червените картони бяха нарисувани. В дербито от "А" група Георги Йорданов дори не предупреди румънеца. А  на световния финал Хауърд Уеб от кумова срама поне даде жълт картон на Де Йонг.

И в двата случая нарушенията станаха в средата на първото полувреме. На финала в ЮАР в 28 минута, а в Разград 7 минути по-рано. И тук идва едно питане - Какво щеше да стане, ако още в 21-ата минута при резултат 0:0 Лудогорец бе останал с човек по-малко срещу добре играещия в този момент ЦСКА? При това изгоненият футболист на домакините щеше да бъде техния решаващ състезател в отбраната.

През първото полувреме благодарение на младите треньори Галин Иванов и Владо Манчев ЦСКА показа за първи път в Разград смел и директен стил като по пет-шест футболисти нахлуваха в половината на домакините. През цялата първа част на срещата ЦСКА показа много свежо поведение на терена. Със сигурност Галин Иванов и Владо Манчев нямат никаква вина за сегашното състояние на футболистите.

Втората част на мача в която ЦСКА получи още три гола и защитата, начело с централната двойка бранители бе разграден двор, също даде повод за размисъл.

Какво е правил отборът в тези два месеца подготовка в Турция? Как може така да падне формата на един състав, който през есента бе начело на класирането?

Има въпроси, които си имат отговори. Като например защо плеймейкър като Гъргоров, който сега прави играта на родния си Локомотив(Сф), се бе махнал от ЦСКА и после се бе върнал и след това заради шефовете в ЦСКА отново се махна.

Да не говорим, че липсата на намиране на пари дори за заплати бе в основата на безумната продажба на Буш. И сега ЦСКА е като обезглавен откъм голмайстор.

Стойчо Младенов може би трябваше да бъде по-толерантен към Карачанаков. Защото сега се видя, че ЦСКА има нужда от играчи като Антон, които в един момент от мача да наклонят везните в полза на "армейците".

Сега ЦСКА откъм нови шефове е тръгнал по съвсем нов път. Същото е и със смелите млади треньори Галин Иванов и Владо Манчев.

В ЦСКА може след време нещата да се обърнат за добро. И тогава това 0:4 в Разград да е загуба на битка. За сметка на спечелване на войната от "армейците" за добро финансово бъдеще, след което ще дойдат и познатите постоянни шампионски игри на ЦСКА в "А" група и в Европа.