Застреляна крава и изчезнали прасета в Ахелой

Животът

06-04-2015, 14:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поредна жестокост над куче в Бургаско (снимки 18+)

Арестуваха двама 60-годишни с джип

Двама мъже са задържани за убийството на крава, съобщиха от полицията. 35-годишен мъж от Ахелой заявил пред униформените, че в близост до краварника му, разположен в местността "Стролата", чрез прострелване е умъртвена една от кравите му. Това станало, докато той прибирал останалите животни към стопанската постройка. 
При извършения оглед е констатирано, че кравата е простреляна в задната дясна област в близост до вимето. В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Районно управление "Полиция" - Поморие, е установено, че извършители на деянието са 60-годишният Я.Д. и съседът му Н.Я., 64-годишен, и двамата от с. Равда, придвижващи се с джип "Сузуки Гранд Витара", с бургаска регистрация. По време на полицейската проверка автомобила е управляван от Я.Д., а Н.Я. седял на предната дясна седалка, държейки в ръцете си ловна карабина с монтиран оптически мерник и фенер, законно притежавана от Я.Д. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. 
Отново от местността "Стролата" е получено съобщение от 63-годишен мъж от Ахелой за това, че от свинефермата му е извършена кражба на шест прасета с тегло от около 35 кг. всяко, а седмо прасе е заклано. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Поморие.