Добруджа 07 разгроми Марек Юнион-Ивкони с 3:0

Първа победа за добруджанци във финалните плейофи

Добруджа 07 (Добрич) разгроми Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:0 (25:20, 25:15, 25:22) гейма в първа среща от финалите в Суперлигата, играна в зала Добротица в Добрич пред 1500 зрители. Подкрепяни от публиката домакините спечелиха първата среща от финалната серия, в която се играе до три успеха.
След равностойното начало на срещата, благодарение на много добреорганизираната блокада на домакините и силният сервис на Коце Стойков, те успяха да се откъснат напред в резултата още до първото техническо прекъсване 8:5. Благодарение на добрата игра на центъра Борислав Апостолов и силният начален удар на разпределителя Гьорги Гьоргиев, гостите изравниха за 11:11. Флот сервисът, който изпълняваха състезателите на Марек Юнион-Ивкони не затрудяваше домакините. През първият гейм много силно работеше блокадата на домакините и те имаха комфортен аванс от 16:12 до втората техническа почивка. Грешка от севрис на Манджуков, даде аванс на домакините в геймовете след 25:20 в първата част.
От началото на срещата правеше впечатление, че македонският разпределител на гостите Гьоре Гьоргиев използва центъра само когато Борислав Апостолов е при мрежата, пише bgvolleyball.com. Това дадевъзможност на блокадата на Добруджа 07 да заработи още по-силно и те набързо поведоха с 9:5. Момчетата на Мирослав Живков залагаха през цялото време на оръжието, което им донесе успех в полуфиналите на Суперлигата, а именно много силен начален удар. Домакините успяха да увеличат преднината си до 16:10 при  втората техническа почивка. Домакините продължиха да атакуват още от начален сервис и след 25:15 имаха комфортен аванс от два гейма.
Въпреки трудното начало, домакините успяха да напипат своя ритъм и след като изоставаха с 2:8 на първото техническо прекъсване, те успяха да намалят до 9:11. По-голямото желание за победа на домакините, в комбинация с по-малкото допуснати грешки дадоха необходимия резултат и след 25:22, волейболистите на Добруджа 07 затвориха срещата след 3:0 гейма.
Следващата среща между двата отбора е утре от 17:30 в зала Добротица.